MASTER PILATES OPLEIDING LEVEL 1

De basis om Pilates-

docent te worden

MASTER PILATES OPLEIDING LEVEL 1

Ligt jouw passie bij pilates? Wil jij jouw expertise over dit vakgebied vergroten én daarbij anderen helpen bij het verbeteren van hun vitaliteit? Of wil je misschien zelfs je eigen studio openen of jouw kennis delen bij een ander bedrijf als docent? Zet je eerste stap en volg onze opleiding tot pilates docent. Met onze klassieke Pilates opleiding kan jouw droom uitkomen.

Wat houdt de opleiding Master Pilates level 1 in?

De pilatesopleiding is een body- & mindtraining die gebaseerd is op een specifieke methode. Deze methode omvat zes basisprincipes: controle, core, coördinatie, concentratie, ademhaling én precisie. Tijdens deze opleiding wordt jouw expertise verbreed op de praktische én theoretische kant. Aan het eind van de opleiding tot pilates docent ontvang je een officieel certificaat waarna je jouw eerste zelfstandige pilatesles kunt geven!

Wat leer je in de opleiding Master Pilates level 1?

Hét doel van de training tot pilates docent is om jou klassieke pilateslessen leren geven! Dit doen we door middel van diverse vakken die je helpen om dé beste pilatesdocent te worden! Denk hierbij aan de volgende onderdelen:

  • Anatomische en fysiologische kennis vergroten: Tijdens de training breid je jouw kennis van anatomie en fysiologie uit, waardoor je een dieper inzicht krijgt in het menselijk lichaam, weet je welke spieren je bij pilates intensief gebruikt én welke spieren samenwerken zodat je het lichaam als één keten traint.
  • Lichaamstraining: je traint je eigen lichaam intensief, zodat je alle pilatesoefeningen fysiek beheerst.
  • Veilig én effectief lesgeven: je leert hoe je op een veilige én effectieve manier les kunt geven, met behulp van een unieke methode die wij je aanbieden. Op deze manier ontwikkel je de juiste methodische én didactische vaardigheden.
  • Omgaan met klachten: je leert hoe je effectieve pilatestraining kunt bieden aan klanten met veelvoorkomende klachten.
  • Klassieke, originele benadering: wij leren je pilates op de klassieke en originele manier; dit is een vorm van pilates die trouw blijft aan de oorspronkelijke principes en methoden die Joseph Pilates heeft ontwikkeld.
  • Afsluitende beoordeling: aan het einde van de pilatesopleiding maak je een kennistoets en geef je zelfstandig een training. Hierdoor kun je al je geleerde direct in de praktijk toepassen!

Waar en wanneer volg je de master pilates opleiding level 1?

Locatie pilatesopleiding Zwolle

Onze opleiding tot pilatesdocent wordt gehouden op onze locatie in Zwolle, aan de Dokter Stolteweg 60 in Zwolle.

Planning opleiding pilatesdocent level 1

De trainingen vinden plaats op de volgende zondagen: 30 juni en 14 juli, 18 en 25 aug. 2024. De lesdagen voor de pilatesopleiding level 1 beginnen om 10.00 uur en duren tot 16.00 uur.

Bereikbaarheid Master Pilates Zwolle

Onze locatie in Zwolle gemakkelijk bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Als je met de auto komt is er gratis parkeergelegenheid recht voor het gebouw.

Voor wie is de pilates opleiding level 1 geschikt?

De training tot pilates docent is geschikt voor iedereen met een passie voor pilates, fysiotherapeuten, voor wie graag docent wil worden en/of een eigen studio wil openen.
Niets is te gek!

Wil jij jouw expertise uitbreiden op het gebied van pilates? Wacht niet langer! Voor elke training tot pilatesdocent zijn er maximaal 10 plekken beschikbaar. Meld je aan!

Wie geeft de pilates opleiding level 1?

De opleiding tot pilatesdocent wordt gegeven door Henriët van Dalen. Zij is een ervaren pilatestrainer met meer dan 20 jaar ervaring. Henriët heeft veel ervaring met lesgeven op hoog niveau. Zij traint o.a. de selectie van PEC Zwolle sinds 7 jaar, heeft ervaring met trainen van professionele dansers en hardlopers. Daarnaast heeft zij een brede ervaring met het trainen van klanten met klachten. Denk bijvoorbeeld aan rug-, nek- en schouderklachten. Postnatale klachten, trainen na een operatie en trainen na kanker.

Henriët: ‘’Je kunt bij mij rekenen op een sprankelende energie én een sterkte motivatie. Het is mijn passie om ervoor te zorgen dat klanten veilig kunnen trainen, daarom deel ik graag mijn ervaring met jou!’’

Investering Master Pilates opleiding level 1

€ 895,- inclusief koffie, thee en snacks. De opleiding tot pilatesdocent level 1 gaat door vanaf 5 personen.

< terug naar opleidingsoverzicht