Op dit moment zijn onze trainingen zo populair dat we je willen vragen om eerst contact met ons op te nemen voordat je je aanmeldt.

Ben je nieuw? Neem even contact op.

TRAININGEN MASTER PILATES

MET PERSOONLIJKE AANDACHT

PERSONAL / DUO TRAINING

Tijdens een privé training of duo- training wordt er in een persoonlijke sfeer gewerkt aan het verbeteren van je sportprestaties, blessures of werken we aan andere individuele klachten. Met name rug- nek en schouderklachten worden veelal in personal training behandeld. Denk aan hernia, bekkenpijn, uitstralingspijn, heup- of liesklachten, pijn in de bovenrug of algemene stijfheid. Master pilates is ook uitermate geschikt voor stress gerelateerde klachten of bij een burn-out.

Tijdens je intake met de trainer Henriët of haar collega Janiek stel je naar wens een traject samen wat aansluit bij jouw hulpvraag en behoeften. Onderdeel van de intake is de houdingsanalyse en een Flex chair training. Dit apparaat meet jouw stabiliteit en mobiliteit van de spieren in de romp. Daarna kunnen wij de training starten.

Tijdens de privé- of duolessen wordt gebruik gemaakt van de originele Pilatesapparatuur zoals de Reformer, Exo-chair, Tower of Ladder Barrel. Er wordt goed gekeken wat het best aansluit bij jouw lichaam. De training, die 55 minuten duurt, is dus echt “op maat”.

SMALL GROUP TRAINING

Bij Master Pilates is bewust gekozen voor trainingen op maat. Dat betekent dat wij graag in een kleine setting trainen zodat wij kunnen garanderen dat er volledige aandacht is voor onze klant. Binnen deze training van maximaal vier personen (locatie Dalfsen) of vijf personen (locatie Zwolle) werken wij op de mat, reformer en chair.

Enerzijds creëer je altijd afwisseling, anderzijds spreek jij spieren aan die je nooit hebt gevoeld. Dat betekent sneller resultaat! Deze trainingen zijn te boeken middels losse les, lidmaatschap, strippenkaart of een try out pakket voor je eerste drie lessen.


Ben jij niet zeker of deze small group training voor jou de juiste start is? Mail ons dan met je vraag: info@masterpilates.nl.

ONLINE MASTER PILATES

Geschikt voor Pilates liefhebbers met enige ervaring die willen blijven groeien. Jouw oplossing voor een topkwaliteit training die past in een druk leven waarin je tijd kostbaar is.

Deze (mat)training biedt niet alleen een extra boost, maar richt zich ook op het verfijnen van je ‘precision points’. Omdat we de kwaliteit van onze trainingen koesteren, kiezen we ook online voor kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Zo kunnen we jou de aandacht geven die je verdient.

Elke eerste zondag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur.
Begin je dag goed; ervaar meer kracht, flexibiliteit en een energieboost die de hele dag aanhoudt.
 
De eerste sessie begint op zondag 7 januari 2024.
Slechts €15,00 per sessie. Wees er snel bij, want vol is écht vol.

MASTER PILATES IN DE TRAININGEN WERKEN WE MET: REFORMER – MAT – EXO-CHAIR

REFORMER

Binnen de studio maken wij gebruik van de Reformer. Deze door Joseph Pilates ontworpen apparatuur zorgt ervoor dat het lichaam extra wordt uitgedaagd en ondersteuning biedt waar nodig. Door het gebruik van veren verandert de weerstand tijdens de beweging. Deze weerstand kan enerzijds de gewrichten en spieren ontlasten en anderzijds een grotere weerstand bieden waardoor het lichaam extra wordt uitgedaagd. Hierbij wordt er niet alleen aan kracht en souplesse gewerkt, maar ook aan de coördinatie en verlenging van de spieren. Het resultaat is een dynamisch en evenwichtig spiergebruik, meer lenigheid. Optimale kracht in het hele lichaam en een sterke spierontwikkeling in je diepliggende spieren van je romp.

Training op de apparatuur geeft je een ongekend krachtig en tegelijkertijd ontspannen lichaamsgevoel. Je voelt je echt een ander mens als je van de Reformer stapt zowel fysiek als mentaal.

MAT

De pilates matles kent 7 basis principes van waaruit we werken; core, centering, coordinatie, concentratie, ademhaling, precisie en flow

Iedere les start met het verkennen van het lichaam, fysiek en mentaal. Je keert naar binnen en maakt verbinding door bijvoorbeeld te luisteren naar je ademhaling. Daarna starten wij met de oefeningen waarbij we werken vanuit je “core” ook wel je ‘powerhouse”. Van daaruit versterken we onze diepliggende zwakkere spieren. We dagen het lichaam extra uit door met precisie te werken en met ‘small equipment’ zoals een bal of een ring. Zo werk je aan de zwakste schakels in je lichaam en leer je je spieren te beheersen en optimaal te versterken. Je wordt fitter, leniger en je voelt je goed.

Wij eindigen met ontspanning. Daarmee is de cirkel van in-en ontspanning rond. Dit voelt als een weldaad voor lichaam en geest.

EXO-CHAIR

Werken met de Exo-chair is een uitdaging in kracht en controle van het lichaam. Deze Pilates chair onthult meedogenloos waar disbalans en zwakheden zich bevinden in het lichaam maar worden door de oefeningen sneller in evenwicht gebracht. De chair is uitgerust met een pedaal en veren waardoor op verschillende niveaus in weerstand kan worden getraind. Enerzijds om je spieren te ontlasten tijdens een oefening, anderzijds om je lichaam meer uit te dagen en je kracht te vergroten. Tijdens je training heb je volledige concentratie nodig, het is dus een echte body en mind training.

De oefeningen zijn uiterst nauwkeurig geselecteerd. Werken op de chair is intensief en fun tegelijk. De Pilates chair is net als de Reformer een ingenieus en tijdloos ontwerp.

MASTER YOUR
BODY

KIES JE ABONNEMENT OF STRIPPENKAART

TRY-OUT TRIPLE CARD

Maak in 3 weken kennis met Master Pilates

€ 60,-

4 SESSIONS CARD

Strippenkaart Master Pilates

€ 100,-

TRAINING 1x PER WEEK

Abonnement Master Pilates 1 x per week

€ 91,-

per maand

Dit zijn onze tarieven voor de groepstrainingen

Doelgroep trainingen

Master Pilates voor topsporters

Als topsporter wil je het hoogst haalbare uit je lichaam halen; presteren op de top van je kunnen zonder blessures?

Daar heeft Master Pilates een programma voor gemaakt waar succesvol mee wordt gewerkt.

Bijscholing voor docenten

Specifieke doelgroepen: Rugklachten

Ben jij Pilates docent, heb jij de basis Pilates opleiding gevolgd en ben je toe aan nieuwe uitdagingen, dan kun je veel leren van deze workshopdagen Pilates en Rugklachten.

CONTACT

06-53513521 | info@masterpilates.nl

Dr. Stolteweg 60 | 8025 AZ Zwolle

Goldkampstraat 41-3 | 7722 RN Dalfsen