Onze trainingen zijn populair. Kijk goed welke dag- en tijd je wilt trainen.

Ben je nieuw? Neem even contact op.

TRAININGEN MASTER PILATES

MET PERSOONLIJKE AANDACHT

PERSONAL / DUO TRAINING

Bij Master Pilates Dalfsen is het mogelijk privé training of duo- training te volgen. In deze training(en) wordt er in een persoonlijke sfeer aan individuele klachten gewerkt of aan het verbeteren van je sportprestaties. Je kunt kiezen voor een individueel of duo traject als je bijvoorbeeld wilt werken aan blessures. Met name rug- nek en schouderklachten worden veelal in personal training behandeld. Denk aan hernia,bekkenpijn, uitstralingspijn, heup- of liesklachten, pijn in de bovenrug of algemene stijfheid. Maar ook stress gerelateerde klachten en burn-out kan een reden zijn voor personal training bij Master Pilates.

Samen met de trainer Henriët of haar collega Janiek stel je naar wens een traject samen wat aansluit bij je of jullie hulpvraag en behoeften. Tijdens de privé- of duolessen wordt gebruik gemaakt van de originele Pilatesapparatuur zoals de Reformer of Exo-chair. Er wordt goed gekeken wat het best aansluit bij jouw lichaam. De training is dus echt “op maat”.

SMALL GROUP TRAINING

Bij Master Pilates Dalfsen is bewust gekozen voor trainingen op maat. Dat betekent dat wij graag in een kleine setting trainen zodat wij kunnen garanderen dat er volledige aandacht is voor onze klant. Binnen deze training van maximaal vier personen werken wij op de mat, reformer en chair.

Enerzijds creëer je altijd afwisseling, anderzijds spreek jij spieren aan die je nooit hebt gevoeld. Dat betekent sneller resultaat! Deze trainingen zijn te boeken middels losse les, lidmaatschap , strippenkaart of een try out pakket voor je eerste drie lessen.

MASTER PILATES IN DE TRAININGEN WERKEN WE MET: REFORMER – MAT – EXO-CHAIR

REFORMER

Binnen de studio maken wij gebruik van de Reformer. Deze door Joseph Pilates ontworpen apparatuur zorgt ervoor dat het lichaam extra wordt uitgedaagd en ondersteuning biedt waar nodig. Door het gebruik van veren verandert de weerstand tijdens de beweging. Deze weerstand kan enerzijds de gewrichten en spieren ontlasten en op andere momenten juist een grotere weerstand bieden waardoor het lichaam extra wordt uitgedaagd. Door deze veranderingen in weerstand  wordt er niet alleen aan kracht en souplesse gewerkt,  maar ook aan de coördinatie van de spieren onderling. Kracht en verlenging gaan hierin altijd samen. Het resultaat is een dynamisch en evenwichtig spiergebruik.
Training op de apparatuur geeft je een ongekend krachtig en tegelijkertijd ontspannen lichaamsgevoel. Je voelt je echt een ander mens als je van de Reformer stapt.

Om je sportprestaties te verbeteren, blessureleed te voorkomen of te genezen werken wij in kleine groepen, van maximaal vier personen. Daarnaast geven wij duo en privétraining.

MAT

De pilates matles kent 7 basis principes van waaruit we werken; core, centering, coordinatie, concentratie, ademhaling, precisie en flow

Iedere les start met het verkennen van het lichaam, fysiek en mentaal. Je keert naar binnen en maakt verbinding door o.a. te luisteren naar je ademhaling. Daarna starten wij met de oefeningen. Het uitgangspunt van alle oefeningen is je “core” ook wel je ‘powerhouse”. Van daaruit versterken we onze diepliggende zwakkere spieren. Met precisie laten wij je nog dieper werken en met ‘small equipment’ zoals een bal of een ring dagen wij het lichaam extra uit. We laten je werken aan de zwakste schakels in je lichaam en leren je deze spieren te beheersen en optimaal te versterken. Zo word je fitter, leniger en voel jij je goed.
Wij eindigen met ontspanning. Daarmee is de cirkel van in-en ontspanning rond. Dit voelt als een weldaad voor lichaam en geest.

EXO-CHAIR

Werken met de Exo-chair is een uitdaging in kracht en controle van het lichaam. Deze Pilates chair onthult meedogenloos waar disbalans en zwakheden zich bevinden in het lichaam maar worden door de oefeningen sneller in evenwicht gebracht. De chair is uitgerust met een pedaal en veren waardoor op verschillende niveaus in weerstand kan worden getraind. Enerzijds om je spieren te ontlasten tijdens een oefening, anderzijds om je lichaam meer uit te dagen en je kracht te vergroten. Tijdens je training heb je volledige concentratie nodig, het is dus een echte body en mind training.

De oefeningen zijn uiterst nauwkeurig geselecteerd. Werken op de chair is intensief en fun tegelijk. De Pilates chair is net als de Reformer een ingenieus en tijdloos ontwerp.

MASTER YOUR
BODY

KIES JE ABONNEMENT OF STRIPPENKAART

TRY-OUT TRIPLE CARD

Maak in 3 weken kennis met Master Pilates

€ 48,-

4 SESSIONS CARD

Strippenkaart Master Pilates

€ 96,-

TRAINING 1x PER WEEK

Abonnement Master Pilates 1 x per week

€ 87,-

per maand

Dit zijn onze tarieven voor de groepstrainingen

Doelgroep trainingen

Pilates voor topsporters

Als topsporter wil je het hoogst haalbare uit je lichaam halen; presteren op de top van je kunnen zonder blessures?

Daar heeft Master Pilates een programma voor gemaakt waar succesvol mee wordt gewerkt.

Bijscholing voor docenten

Specifieke doelgroepen: Zwangerschap

Ben jij Pilates docent, heb jij de basis Pilates opleiding gevolgd en ben je toe aan nieuwe uitdagingen, dan kun je veel leren van deze workshopdagen Pilates en Zwangerschap

Workshops

03
feb

Van hard werken naar hart

Deze workshop wordt gegeven door Jort van Ast. Mindfulnesstrainer | adem- en ontspanningstherapeut volgens methode van Dixhoorn | kranio sacraal therapeut i.o.

Datum: Vrijdag 3 feb 13.30 – 15.00 uur
Locatie: Master Pilates Zwolle, dokter Stolteweg 60
Vergoeding: € 25,00

26
feb

Care voor borstkanker herstel

In de jaren dat workshopleider Ellen Meijer uit Amsterdam les geeft heeft zij vele vrouwen mogen trainen in het herstelproces na borstkanker.

Het is duidelijk dat Pilates- en Yoga oefeningen en myofasciale release technieken iets kunnen brengen in en rondom het herstelproces.

Datum: Zondag 26 feb 12.30 – 14.30 uur
Locatie: Master Pilates Zwolle, dokter Stolteweg 60
Vergoeding: € 35,00 (incl. koffie / thee)

26
feb

Soepele sterke schouders

Deze workshop wordt gegeven door Ellen Meijer uit Amsterdam. Ellen is Pilates docente en heeft veel
ervaring met herstel na pijn. Zij heeft haar Myofasciale massage opgezet en helpt hier mensen mee weer pijnvrij te bewegen.

Datum: Zondag 26 feb 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Master Pilates Zwolle, dokter Stolteweg 60
Vergoeding: 35 euro (incl. thee / koffie)

CONTACT

06-53513521 | info@masterpilates.nl

Dr. Stolteweg 60 | 8025 AZ Zwolle

Goldkampstraat 41-3 | 7722 RN Dalfsen