MASTER PILATES OPLEIDING ZWANGERSCHAPSPILATES

Pilateslessen

tijdens en na de zwangerschap

MASTER PILATES OPLEIDING ZWANGERSCHAPSPILATES

Wil jij zwangere vrouwen en nieuwe moeders veilig en verantwoord laten trainen? Help als pilatesdocent vrouwen hun kracht weer vinden! Dan is de tweedaagse opleiding van zwangerschapspilates en pilates na de bevalling wat voor jou! Aarzel niet langer en meld je aan!

Wat houdt het geven van zwangerschapspilates én pilates voor na de zwangerschap in?

Deze tweedaagse opleiding is speciaal ontworpen voor (pilates)docenten die graag zwangere vrouwen willen ondersteunen. Of je nu geïnteresseerd bent in pilates voor zwangere vrouwen, zwangerschapspilates óf postnatale pilates; deze opleiding biedt een uitgebreide training voor zowel tijdens als ná de bevalling. Tijdens de tweedaagse opleiding leer jij hoe je vrouwen veilig en verantwoord begeleidt. De opleiding bevat zowel een praktische als theoretische kant. Na afloop van de opleiding wordt je kennis getoetst door middel van theoretische en praktische examens. Heb je deze succesvol afgerond? Dan ontvang jij een officieel certificaat, waarmee je pilateslessen kunt geven aan zowel zwangere vrouwen als vrouwen die onlangs zijn bevallen.

Wat leer je tijdens de opleiding voor zwangerschapspilates en pilates na de zwangerschap?

Tijdens de tweedaagse opleiding, speciaal voor pilatesdocenten die vrouwen willen helpen met én na hun zwangerschap, leer je zowel de praktische áls theoretische aspecten van pilates bij een zwangerschap. Je leert:

 • De fysiologische veranderingen bij de vrouw
 • De functies van de bekken en de bekkenbodem én hoe je deze het best traint
 • Welke spieren er belast en getraind worden
 • Wat een diastase is en hoe je dit kunt voorkomen
 • Over de bevalling én het herstel ervan
 • De psychologische aspecten bij de vrouw, voor en na de bevalling
 • Oefeningen die veilig en verantwoord zijn voor de bevalling
 • Oefeningen die veilig zijn en helpen bij het herstel van het lichaam na de bevalling
 • Ademtechnieken
 • Houdingstechnieken
 • Bukken, draaien en tillen
 • Adviezen bij de dagelijkse bezigheden

Let op! Alle oefeningen zijn op de mat of met de stabilitybal.

Waar en wanneer volg je de opleiding zwangerschapspilates?

Locatie opleiding pilates zwangerschapspilates

De tweedaagse opleiding voor zwangerschapspilates én pilates na de bevalling wordt gehouden op onze locatie in Zwolle, aan de Dokter Stolteweg 60 in Zwolle.

Planning opleiding pilatesdocent

De tweedaagse opleiding vindt plaats op zondag 14 en 21 april, van 10.00 tot 16.00 uur.

Bereikbaarheid Master Pilates Zwolle

Onze locatie in Zwolle gemakkelijk bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Als je met de auto komt is er gratis parkeergelegenheid recht voor het gebouw.

Voor wie is deze tweedaagse opleiding voor zwangerschapspilates geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die in het bezit is de opleiding Klassiek Mat Pilates Level 1 of enige ervaring heeft in het begeleiden van zwangere vrouwen.

Wil jij graag vrouwen nog veiliger én verantwoorder trainen door middel van zwangerschapspilates? Wacht niet langer! Voor de tweedaagse opleiding zijn maximaal 8 plekken beschikbaar. Meld je aan!

Wie geeft de tweedaagse opleiding voor zwangerschapspilates?

Deze opleiding voor zwangerschapspilates én pilates na de bevalling biedt Henriët van Dalen jou aan. Henriët is een ervaren pilatestrainer met meer dan 20 jaar ervaring. Door haar vele jaren aan ervaring, geeft ze inmiddels les op hoog niveau. Denk hierbij aan de spelers van PEC Zwolle, maar ook professionele dansers en hardlopers. Daarnaast heeft Henriët een brede ervaring aan het trainen van klanten met klachten.

Investering opleiding zwangerschapspilates

De investering voor de opleiding voor zwangerschapspilates én pilates na de bevalling bedraagt €425,-. Dit is inclusief het studiemateriaal (handboek), koffie, thee en snacks. De opleiding gaat door bij 5 personen.

< terug naar opleidingsoverzicht