Bijscholing pilates bij rugklachten

De juiste begeleiding

voor Pilates bij rugklachten

BIJSCHOLING PILATES BIJ RUGKLACHTEN

Kom jij als pilates docent vaak patiënten tegen met veel rugklachten? Wil jij ze graag helpen, maar vind je het lastig welke technieken je hierbij moet gebruiken? Wil je graag meer inzicht om jouw patiënten hét beste te helpen middels pilates? Meld je dan aan voor onze bijscholingsdag voor pilates bij rugklachten!

Wat houdt de bijscholingsdag voor pilates bij rugklachten in?

Als pilatesdocent kom je in het werkveld vaak patiënten tegen met diverse rugklachten. Tijdens de bijscholingsdag voor Pilates bij Rugklachten krijg je waardevol inzicht in de verschillende soorten rugklachten die voorkomen. Bovendien krijg je praktische informatie die je klanten kunnen helpen om hun klachten te verlichten óf zelfs te verminderen! Deze eendaagse bijscholingsdag combineert zowel theorie als praktijk. Na het succesvol afronden van de theoretische toets ontvang je een certificaat waarmee je in staat bent om verschillende patiënten te helpen!

Wat leer je tijdens de bijscholingsdag voor pilates bij rugklachten?

Tijdens de pilates bijscholingsdag specifiek gericht op rugklachten, krijg je de kans om zowel de theoretische als praktische aspecten te leren. Je leert:

  • Anatomie: je leert over de anatomische structuren van de rug én hoe ze samenwerken. 
  • Oorzaken van rugklachten: je krijgt inzicht in de mogelijke oorzaken van rugklachten, zoals houding, beweging en andere factoren. 
  • Soorten rugklachten en herkenning: je leert verschillende typen rugklachten herkennen en begrijpen, zodat je dit kan identificeren bij je klanten. 
  • Klanten selectie: je ontdekt welke klanten je wel kunt trainen en welke niet.  
  • Veilig en verantwoorde oefeningen: je leert oefeningen die geschikt zijn bij specifieke vormen van rugklachten. 
  • Oefeningen die helpen bij het herstel: je krijgt inzicht in oefeningen die het lichaam ondersteunen bij het herstel van rugklachten. 
  • Ademtechnieken: je ontwikkelt kennis en vaardigheden over het toepassen van ademhalingstechnieken tijdens de pilatesoefeningen. 
  • Houdingstechnieken: je leert hoe je de juiste houding kunt bevorderen en corrigeren om rugklachten te verminderen.  
  • Bewegingsvaardigheden: je krijgt instructies over het veilig uitvoeren van bewegingen zoals bukken, draaien en tillen, om de belasting op de rug te verminderen.  
  • Werkadviezen: je ontvangt praktische adviezen over hoe je klanten kunt begeleiden bij het verminderen van rugklachten door middel van pilates oefeningen.  

Waar en wanneer volg je de bijscholing pilates bij rugklachten?

Locatie bijscholing pilates bij rugklachten

Onze bijscholingsdag voor Pilates Rugklachten wordt gehouden op onze locatie in Zwolle, aan de Dokter Stolteweg 60 in Zwolle.

Planning bijscholingsdag Pilates bij rugklachten

De bijscholingsdag vindt plaats op zondag 31 maart 2024, van 10.00 tot 16.00 uur.

Bereikbaarheid Master Pilates Zwolle

Onze locatie in Zwolle gemakkelijk bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Als je met de auto komt is er gratis parkeergelegenheid recht voor het gebouw.

Voor wie is deze bijscholingsdag geschikt?

De bijscholingsdag voor Pilates Rugklachten is bedoeld voor mensen die de pilates opleiding Klassiek Mat Pilates level 1 hebben afgerond.

Wil je jouw klanten beter kunnen helpen met hun rugklachten middels pilates? Wacht niet langer! Voor de pilatestraining zijn maximaal 10 plekken beschikbaar. Meld je hieronder aan!

Docent bijscholingsdag Pilates bij rugklachten

De bijscholingsdag wordt gegeven door onze pilatesinstructeur Henriët van Dalen. Henriët is een ervaren professional met meer dan 20 jaren ervaring in het vak. Zij heeft veel ervaring met lesgeven op hoog niveau. Hierbij traint ze o.a. de spelers van PEC Zwolle, maar ook professionele dansers en hardlopers. Ook heeft Henriët een breed scala aan ervaring met trainen van klanten met klachten. Hierbij kun je denken aan de rug-nek en schouderklachten. Ook voor postnatale klachten, trainen na een operatie én trainen na kanker kun je bij haar terecht.

Henriët: ‘’Ik kan jou verzekeren van een goede energie en drive. Daarnaast heb ik een sterke drang om de klant veilig te laten trainen én deze kennis met jou te delen. Daarmee laten wij samen meer mensen veilig, verantwoord én blessurevrij trainen! Ik neem jou mee in deze fantastische vorm van bewegen.’’

Investering bijscholingsdag Pilates bij rugklachten

De investering voor de bijscholingsdag voor Pilates Rugklachten is € 275,-. Dit is inclusief het studiemateriaal (handboek), koffie/thee en snacks. De bijscholingsdag Pilates bij rugklachten gaat door vanaf 5 personen.

< terug naar opleidingsoverzicht